Pantalla per importar fitxer massivament creant la seva entrada corresponent a la base de dades. També fa el canvi de format per passar de WAV o CDA ( CD d’àudio) cap a mpeg Layer III (mp3).

Llegeix el tag per capturar el títol i l’interpret (només en els fitxers .mp3). Podem accedir a bases de dades remotes per capturar els títols d’un CDA. En un moment podreu entrar massivament fitxers amb la seva classificació bàsica a la BBDD. El programa crea automàticament els intèrprets i els treballs discogràfics que no existeixen a la base de dades.

Procediment

1 – Carregem els fitxers que volem entrar a la base de dades. Si el seu origen està en una carpeta anem a la icona de les carpetes per poder navegar pels diferents directoris i seleccionar els fitxers a importar . Si l’origen és un CD d’àudio, seleccionem el lector on es troba i fem una recerca amb el botó “CDDB” per veure si podem trobar la informació del disc (també ho podem fer simplement arrastrant els fitxers cap el llistat indistintament del seu format). Tant si és MP3 o CD àudio ens dona la possibilitat de crear directament el disc si detecta que aquest no existeix encara a la base de dades.
2 – Editem, si cal, els diferents tracks que tenim ara ja al llistat fent doble clic en el trac que volem modificar.
3 – Establim a quin tipus de fitxer s’ha d’importar i el valor inicials relacionats amb el fitxer.
4 – Iniciem la importació marcant els fitxers desitjats i prement el botó “Codificar fitxers”.

Atenció: Un problema que us podeu trobar és que el tag sigui erroni. Un altre error que es pot donar, podria ser el següent: ‘Joan Manel Serrat’ i ‘Juan Manuel Serrat’ el programa els interpreta com a diferents intèrpret, això crearia un nou ítem a la base de dades. Aquest error no es pot controlar si utilitzem el tag, però ho podem solucionar relacionant aquest dos intèrprets com a equivalents (vegeu l’apartat corresponent).

Edició de l’àudio

Fent CONTROL+E editarem els fitxers seleccionats en el llistat.

Funció arrastrar

Per donar més funcionalitat i aconseguir més fluïdesa en aquesta pantalla s’ha adaptat la funcionalitat d’arrastrar de l’explorador de Windows cap al llistat. Aquesta opció és vàlida per tots els formats acceptats (.mp3, .wav i .cda).

Creació del disc a partir del tag Analitza aquesta informació en el fitxer i si detecta que encara no existeix, habilita la opció per crear-lo.
Podem capturar la foto d’un fitxer d’imatge extern, del propi tag o d’una URL que apunti a una imatge remota (opció molt pràctica si fem recerques d’imatges per google).