Aprèn amb aquest vídeo.

Configuració bàsica del sistema

Un cop els programes instal·lats i la base de dades creada és hora d’iniciar el programa MSC Gestió on podrem definir els paràmetres pel funcionament automàtic de l’emissora de ràdio.
Els paràmetres predefinits són vàlids per fer funcionar el sistema plenament.

Posicionament de la barra principal de gestió.

La barra principal sempre es posiciona a l’esquerra de la pantalla. Si teniu varies pantalles podeu escollir en quina pantalla es posiciona. Desplaceu la barra a la pantalla desitjada i tanqueu la aplicació per salvar la nova posició.

Botons a la barra de gestió.

Podeu escollir quins botons apareixen a la barra anant al menú «Programa/Botons a la barra».

Targeta de so per defecte i programa d’edició d’àudio.

En el menú «Producció/Opcions/» trobareu un desplegable amb les targetes de so disponibles. Feu clic a «Escollir programa editor d’àudio» per especificar quin és el vostre editor.

Nota: Aquestes dues configuracions son específiques de cada PC.

Paràmetres bàsics al menú: «Automatització/Paràmetres del sistema».

• Paràmetres generals: Complementa els que creieu necessaris.
  • Programació per defecte: especifica com ha d’operar el sistema quan no hi ha res assignat en el calendari.
  • Nom dels fitxer: canvia el nom als fitxer indicatius de l’emissora i als fitxer comodí per finalitzar l’hora.
  • Temàtiques dels filtres musicals: Els diferents filtres musical es poden organitzar per categories. Especifica aquí aquestes categories.
  • Codificació Àudio. Canvia, si cal, els valors per defecte de la qualitat dels fitxers mp3.
  • Fitxers d’àudio. Crea totes les categories que necessitis per classificar els teus fitxers. Ex: Fitxers usat en un programa, efectes especials, fons, etc.
  • Serveis MSC-Soft. Si tens contractat alguna modalitat del servei global, escriu aquí la teva clau i podràs gaudir de les funcionalitats avançades.

Creació de Programes

Al menú «Producció/Programes» Crea tots els programes de la teva emissora omplint el màxim de dades de cada un.

Importació de fitxers d’àudio

Nota: Sigues curós a l’hora d’entrar les dades de cada fitxer, tingues en compte que si tens contractat el servei global aquesta informació es mostrarà per la teva web.

Amb la Pantalla Importació podem començar a importar fitxers. Perquè el sistema pugui funcionar mínimament s’han d’entrar unes quantes promocions de l’emissora i tantes cançons com sigui possible (si la programació per defecte és ràdio formula musical). Si el sistema no té suficients cançons quedarà en standby. Per solucionar-ho entreu més cançons o aneu a «Automatització/Parametres del sistema/MSC Continuïtat/Regles» i aquí rebaixeu les exigències de les regles utilitzades.

Assignació al Calendari

Establim que ha de fer a cada hora del dia. Les definicions es poden fer per dates concretes (Sant Jordi, Nadal) o per dies de la setmana (dilluns, dimarts, etc). Podem crear massivament ítems seleccionant un interval de dates.

El tipus de programació que es poden definir són les següents:

• Programació automàtica. Aquesta es pot definir en les següents modalitats
    1. Programació musical.
    2. Emissió d’un programa prèviament enregistrat.
    3. Executar un llistat de fitxers d’àudio prèviament creat a MSC Cartutxeres.
  • Connexió amb emissora central. El programa MSC Control controlarà els faders del sistema d’àudio per donar entrada al senyal de l’emissora central.
  • Emissió en directe. El sistema queda en stanby perquè és fa programació en directe.

Executa el programa MSC Controller

Aquest aplicatiu és l’encarregat, entre d’altres coses, d’executar les assignacions previstes en el calendari. Si treballeu en xarxa, executeu aquest programa només en el PC que estigui destinat a garantir la continuïtat de l’emissió.

Aneu a la pestanya «configuració» i activeu les opcions: «Executa al iniciar el Sistema Operatiu».

Nota: Per les altres opcions («Executa MSC Logger» i «Executa MSC Stream») cal una configuració més acurada i també, en part, la contractació del servei global.

Executa el programa MSC Cartutxeres

Aquest aplicatiu és l’eina que hem desenvolupat per assistir-te en la realització de programes en directe.

Inicialment estableix la posició i grandària desitjada de totes les pantalles disponibles, pots també redimensionar la part del reproductor i la part del llistat al teu gust. Mitjançant el menú «Eines/temes» escull el que et sigui més còmode. Per salvar la configuració s’han de tancar totes les pantalles.

Pots obrir tantes instàncies del programa com necessitis, si disposes de varies targetes de so, cada instància es carregara amb una diferent. Pots canviar les assignacions i salvar-les a «Eines/Dispositius de so».

A la pantalla «àudio a la DBS» et mostra tots els fitxers disponibles classificat segons tipus. Arrastra o afegeix amb el menú emergent els fitxers cap al llistat, també pots arrastrar de l’explorador de Windows qualsevol fitxer suportat.

Explora i testeja les funcionalitats avançades.

Particularitats:

• No es pot parar la aplicació si està reproduint un fitxer.
  • Els fitxers de publicitat no es mesclaran ni a l’inici ni al final.
  • Botó Pànic: Si per alguna raó es reprodueix un fitxer de fons i no es para clicant el botó stop. Premeu el botó Pànic i farà un reset del sistema d’àudio.

Configuració del servei d’emergències

Per assegurar-vos el correcte funcionament del sistema us emplacem a activar aquesta funció, que us enviarà un correu quan es produeixi qualsevol anomalia o error del sistema. Per fer-ho executeu MSC Gestió, aneu al menú «Automatització/Paràmetres de sistema/Servei d’Emergències» i activeu la casella que us mostra i introduïu un correu electrònic.

Per ajudar-nos a millorar aquest programa podeu també activar la opció «Enviar al desenvolupador» que enviarà el mateix informe però només quan es produeixin errors no programats que causen aturades del programa. Amb aquest sistema no s’envia cap informació de l’usuari ni del vostre ordinador, només un informe de l’error que ha provocat l’aturada descontrolada. Podeu visualitzar la totalitat de la informació enviada en el fitxer “C:ProgramDatamsc-soft.comctlMSC.log” .

Un cop fet tot això, podem donar per acabada la configuració bàsica del sistema i ja hauria de funcionar correctament.

Problemes?

Si teniu cap problema, incidència o necessiteu algun aclariment no dubteu en adreçar-vos a nosaltres mitjançant els canals que tenim a la vostra disposició.
https://msc-soft.com/ca/contact-us/

Fes-ho possible

Aquests programes són totalment operatius i podeu fer-ne ús amb total llibertat sense cap cost econòmic. Però això no vol dir que el desenvolupament d’aquest programes no tinguin un cost. El model de negoci que proposem és un model col·laboratiu on els nostres clients ens paguen per poder desenvolupar les noves funcionalitats, per adaptar-les a les necessitats de cada cas, per tenir la tranquil·litat que les anomalies es resoldran en el mínim temps possible. Tot plegat constituint una comunitat per avançar plegats.

Servei global

El veritable potencial d’aquest sistema és la connectivitat automàtica amb totes les parts d’una emissora de ràdio actual.

• Hosting web: Pàgina web dinàmica amb la informació actualitzada sense cap tasca addicional. Calendari, ara fem, apartats per cada programa, historial de radiació,etc.
  • Player modern i funcional, sense interrupcions quan es navega pel web.
  • Podcasting: Publicació automàtica del podcasting dels programes, amb segmentació del fitxer per apartats. Exemple: http://rwdb.net/podcast/.
  • Streaming: Emissió sense limit d’oients a màxima qualitat, informació del Metadata dinàmica segons l’emissió.

Per més informació: https://msc-soft.com/ca/services-and-prices/

MSC Ràdio Automatització | La ràdio al núvol
https://msc-soft.com/ca/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.