https://youtu.be/IXxmV8jCBQI
En aquest vídeo podeu veure fàcilment com instal·lar el sistema MSC Ràdio Automatització partint de zero.

Advertiment signatura

Els executables de les actuals versions de la suite i el programa instal·lador encara no estan signats digitalment. Per això, Windows o el vostre antivirus, us pot donar un advertiment en la seva instal·lació o execució. Temporalment i per donar-vos més confiança, tot els fitxers s’han analitzat a la web : https://www.virustotal.com amb resultats favorables i que al mateix temps actualitzen les bases de dades dels més importants antivirus.

Nota: Per fer qualsevol de les instruccions que es descriuen aquí, és imprescindible iniciar el sistema operatiu amb permisos d’administrador.

El programa instal·lador també instal·la automàticament els dos serveis imprescindibles que requereix. Però si ho prefereix o té algun problema en aquesta fase, aquí li fem una descripció dels passos a seguir.

1 – Instal·lar el servidor de dades Mysql Server.

ATENCIÓ. Per configuracions en xarxa, la instal·lació d’aquest servidor només s’ha de fer a l’ordinador que treballi com a servidor, a la resta només s’ha d’especificar la direcció d’aquest.

El programa instal·lador ja us proporciona la possibilitat de la instal·lació automàtica d’aquest servei. Però no us proporciona la última versió disponible, si ho preferiu seguiu les instruccions per instal·lar la última versió. Nota: La contasenya per defecte en la instal·lació automàtica és: rootmsc , preneu nota de la contrasenya si heu decidit canviar-la. 1.1 Baixeu la última versió del servidor de dades.

https://dev.mysql.com/downloads/mysql/ escolliu la versió MySQL Community Server. Seleccioneu la plataforma Windows i baixeu la primera opció MySQL Installer for Windows.

1.2 Inicia la instal·lació del servidor de dades.

A l’apartat Setup Type, escolliu la opció “Server only”, Si teniu coneixement d’administració de bases de dades podeu instal·lar les altres funcionalitats

1.3 Configuració

Config type: Si l’ordinador que fareu servir no és un ordinador dedicat exclusivament a la funció de servidor de dades escolliu la opció “Development Machine”.
Port: per defecte el 3306, la opció “Open Firewall port for network access” marcada.
Escolliu una contrasenya per l’usuari administrador (anomenat “root”).
Windows Service Details. Totes les opcions per defecte.
Preneu nota de la contrasenya, del host o IP i del port.

Aquest programa ha de quedar instal·lat com un servei de windows. Per comprovar-ho aneu a ‘ConfiguracióTauler de controlrendiment i mantenimenteines d’administracióserveis’ o executeu la instrucció ‘services.msc’ allà haurà de llistar-vos tots els serveis que teniu i entre ells un anomenat MySql configurat per iniciar-se automàticament

2 – Instal·lar Microsoft.Net Framework.

Aquesta instal·lació és necessària per proporcionar els components requerits a les aplicacions desenvolupades amb tecnologia .NET. És possible que aquest ja el tingueu instal·lat. Per comprovar-ho aneu a ‘Tauler de Control Afegeix i suprimeix programes’.

Nota: Només és necessari per windows XP i windows 7, les versions posteriors de windows ja disposen de serie d’aquesta versió del framawork.

El programa instal·lador ja us dona la opció d’instal·lar-lo automàticament, però si ho preferiu desmarqueu la opció i procediu manualment amb la seva instal·lació.

2.1 Baixeu la versió 4.5 si esteu instal·lant la versió X64 bits de la suite anant a … http://www.microsoft.com/es-es/download/details.aspx?id=30653 .
Executeu l’instal·lador i procediu fins el final.

2.2 Baixeu la versió 4.0 si esteu instal·lant la versió X32 bits de la suite anant a … http://www.microsoft.com/es-es/download/details.aspx?id=17851 .
Executeu l’instal·lador i procediu fins el final.

3 – Inici de la instal·lació de la Suite MSC Automatització.

Només instal·leu els programes que necessiteu en cada PC segons la funció d’aquest.
El programa instal·lador us dona quatre opcions:

• 1. Instal·lació completa.
  • 2. Instal·lació per la continuïtat. Programes autònoms per garantir l’emissió en automàtic.
  • 3. Instal·lació per la gestió. Gestió del sistema, definició de la programació i altres.
  • 4. Instal·lació per la realització del directe. Players virtuals per assistir i simplificar la realització de programes en directe.

La primera vegada que s’executi qualsevol programa o quan ho requereixi una actualització us mostrarà la pantalla d’inicialització/actualització.
En aquesta pantalla podem fer dues coses:

3.1 Crear la base de dades i els paràmetres inicials.

Podeu utilitzar els valor per defecte fent clic en el corresponent botó. Per procedir en aquest punt necessitareu els paràmetres que s’han proporcionat en el punt 1.3 (recordeu,si heu optat per la instal·lació automàtica sense canvis : usuari administrador: root, password: rootmsc).

Ompliu els paràmetres de les dades inicials:

• Nom Emissora: Nom de la vostra emissora.
  • Descripció: Petit texts per descriure la connexió.
  • Host: Direcció IP o host on es troba el servidor MySQL (proporcionat en el punt 1.3).
  • Nom DBS: Nom de la base de dades en el servidor MySQL.
    Port: Port d’accés de la connexió amb el servidor MySQL (proporcionat en el punt 1.3).
  • Usuari: Nom de l’usuari que es crearà per accedir a les dades.
  • Password: Paraula clau de l’usuari que es crearà per accedir a la base de dades.
  • Clau usuari: Clau secreta per encriptar contrasenyes i informació delicada.
  • Directori arrel dels fitxers: Directori on es salvaran els fitxers d’àudio. Per configuracions en xarxes, ha de tenir permisos de lectura i d’escriptura a la xarxa.
  • Usuari administrador: Usuari amb permisos per gestionar el servidor MySQL (per defecte “root”).
  • Password administrador: Paraula clau de l’usuari administrador (proporcionat en el punt 1.3).

Un cop creada la base de dades també s’haurà d’actualitzar el sistema de dades mitjançant els botons corresponents que van apareixent.

3.2 Establir la configuració en altres ordinadors per accedir a les dades ja existents.

Per establir els paràmetres necessaris per accedir a la base de dades en la resta d’ordinadors executeu el programa MSC Gestió (on ja està instal·lat) i aneu a /Automatització/Paràmetres de sistema/Paràmetres/Connexió d’accés. Seleccioneu la primera connexió i feu clic a exportar.
Es generarà un fitxer per poder establir la configuració en els altres ordinadors.
Instal·leu els programes en els altres PCs i quan us aparegui la pantalla d’inicialització aneu a l’apartat ‘Dades d’accés’. Només us caldrà importar el fitxer abans creat i fer clic al botó «generar» situat a la part inferior.

Problemes?

Si teniu cap problema, incidència o necessiteu algun aclariment no dubteu en adreçar-vos a nosaltres mitjançant els canals que tenim a la vostra disposició.
https://msc-soft.com/ca/contact-us/

Fes-ho possible

Aquests programes són totalment operatius i podeu fer-ne ús amb total llibertat sense cap cost econòmic.

Però això no vol dir que el desenvolupament d’aquest programes no tinguin un cost. El model de negoci que proposem és un model col·laboratiu on els nostres clients ens paguen per poder desenvolupar les noves funcionalitats, per adaptar-les a les necessitats de cada cas, per tenir la tranquil·litat que les anomalies es resoldran en el mínim temps possible. Tot plegat constituint una comunitat per avançar plegats.

Servei global

El veritable potencial d’aquest sistema és la connectivitat automàtica amb totes les parts d’una emissora de ràdio actual.

• Hosting web: Pàgina web dinàmica amb la informació actualitzada sense cap tasca addicional. Calendari, ara fem, apartats per cada programa, historial de radiació,etc.
  • Player modern i funcional, sense interrupcions quan es navega pel web.
  • Podcasting: Publicació automàtica del podcasting dels programes, amb segmentació del fitxer per apartats. Exemple: http://rwdb.net/podcast/
  • Streaming: Emissió sense limit d’oients a màxima qualitat, informació del Metadata dinàmica segons l’emissió.

Per més informació: https://msc-soft.com/services-and-prices/

MSC Ràdio Automatització | La ràdio al núvol
https://msc-soft.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.